Main menu

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

 

MEGHÍVÓ

TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00032

önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése Lőkösházán sajtó nyilvános zárórendezvény 

Lőkösháza Község Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú kiírásra benyújtott, „Önkormányzati Hivatal épületének energetikai korszerűsítése Lőkösházán” című projekt zárórendezvényére.

Helyszín: Önkormányzati Hivatal, 5743 Lőkösháza, Eleki út 28.

Időpont: 2019. június 13. (csütörtök) 10:00

PROGRAM:

10:00 -10:15 Megnyitó

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott

Békés Megyei Kormányhivatal

10:15 -10:30 Köszöntő 

Dr. Kiss - Rigó László megyéspüspök Szeged Csanádi Egyházmegye

10:30 -10:45 Szűcsné Gergely Györgyi polgármester

TOP-3.2.1.-16-BS1-2017-00032 – “önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése Lőkösházán” megnevezésű projekt zárásáról 


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lőkösháza Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" tárgyú kiírásra benyújtott, „Önkormányzati Hivatal épületének energetikai korszerűsítése Lőkösházán” elnevezésű pályázata 52 500 000,- Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja a racionálisabb energiagazdálkodás elősegítse, az épület energiahatékonyságot célzó fejlesztése, ezáltal a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése, valamint a megújuló energiaforrások használata.

A kivitelezés során megvalósult az épületének energetikai korszerűsítése, a nyílászárók teljes cseréje, kondenzációs gázkazánok beépítésére.  Akadálymentes mosdó és feljáró is kialakításra került. Az épület villamos energia igényének biztosítására a tetőszerkezeten napelem került elhelyezésre.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne:

Önkormányzati Hivatal 5743 Lőkösháza, Eleki út 28.

A fejlesztés eredményeként megvalósult az épület hőtechnikai adottságainak javítása, ezáltal a fenntartási költségek csökkentése. Az önkormányzati hivatal szolgáltatásait korszerű, akadálymentes környezetben vehetik igénybe a lőkösházi lakosok.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.lokoshaza.hu oldalon olvashatnak.